det blå sygesikringskort og corona


Derfor opfordrer Udbetaling Danmark til at rejsende tjekker kortet forud for sommerferien. Alene i 2022 forventer vi at omkring 600000 kort udløber og derudover vurderer vi at omkring 400000 kort ikke er fornyet fra de to forrige år.


Pin On Norske Bunader

Mere end en halv million blå sygesikringskort udløber i 2022.

. Der er mange mennesker som ikke bare lige sådan kan lægge flere tusind kroner ud når de er på ferie siger hun til Berlingske. Det kan være en god idé at tjekke udløbsdatoen på det blå sygesikringsbevis hvis du til sommer skal uden for Danmarks grænser. Corona kan betyde at flere kort end normalt ikke er blevet tjekket og dermed fornyet.

Op mod en million danskere skal forny det blå sygesikringskort Af Lise Soelberg Tjek udløbsdatoen på dit blå sygesikringsbevis hvis du skal uden for Danmarks grænser til sommer. I 2014 blev reglerne lavet om så det nationale gule sundhedskort ikke længere kunne bruges i de øvrige EU-lande. Det kan ikke være rigtigt.

Se også Det blå sygesikringskort giver syge danskere problemer på ferien. I stedet bør man anskaffe sig et blåt EU-sygesikringskort hvis man er berettiget til et sådant. Det blå sygesikringskort derimod dækker erhvervsrejser og ophold i op til et år som for eksempel studie- og au pair-ophold i et andet EUEØS-land samt Schweiz.

Og har man ikke allerede skaffet sig et blåt EU-sygesikringskort kan det være en god idé at gøre det nu for der er en leveringstid på mellem to og tre uger. 2 Hvad skal man så have i stedet for det gule kort. Det blå kort giver ligesom det gule gjorde adgang til at komme til læge eller på sygehuset hvis man for eksempel brækker benet kører galt på scooter eller får.

Derudover kan det i nogle tilfælde indebære en egenbetaling for patienten. Kortet dækker heller ikke hjemtransport - hverken hvis transporten er ordineret af en læge eller ved. Husk det blå EU-sygesikringskort og undersøg udløbsdato inden afrejse så du kan nå at bestille et nyt på borgerdk hvis det skulle være udløbet.

Det kan nemlig have overskredet sin udløbsdato mens corona gjorde det noget nær umuligt at rejse. Det blå EU-sygesikringskort udløber hvert 5. Gå direkte til din sygekasse.

Brug aldrig disse sites. Du kan komme ud for tvivlsomme websites der beder dig betale for at få et europæisk sygesikringskort. Det blå sygesikringskort er gratis og gyldigt i op til fem år.

Det vil sige at du kan risikere egenbetaling på visse skader hvis det er vilkårene i landet. Men lige nu er det et rigtigt godt tidspunkt at få fisket det blå sygesikringskort frem og tjekke udløbsdatoen. Vær opmærksom på at man er dækket forskelligt afhængigt af hvor man rejser hen.

Kortet skal være gratis. Husk at spørge din sygekasse i hvilken udstrækning din sygeforsikring dækker dine familiemedlemmer. EU-sygesikringskortet dækker dog ikke alle udgifter eller i alle situationer hvorfor det ikke er et alternativ til en privat rejseforsikring.

1 Hvornår ophører det gule kort. Har du børn under 18 år skal du være opmærksom på at de ikke selv kan bestille det blå sygesikringskort og du kan kun gøre det for dem hvis de bor på din adresse i Danmark. Det blå EU-sygesikringskort giver en ret til samme behandling som borgerne i det land man rejser i.

Mange har garanteret aldrig brugt det. Husk det blå EU-sygesikringskort og undersøg udløbsdato inden afrejse så du kan nå at bestille et nyt på borgerdk hvis det skulle være udløbet. 600000 kort forventes at udløbe i 2022 oplyser Udbetaling Danmark som har ansvar for de blå sygesikringskort.

Det kan nemlig have overskredet sin udløbsdato mens det lå i skuffen og corona gjorde det noget nær umuligt at rejse. Det gule kort ophører 1. Corona kan betyde at flere kort end normalt ikke er blevet tjekket og dermed fornyet.

Alene i 2022 forventer vi at omkring 600000 kort udløber og derudover vurderer vi at omkring 400000 kort ikke er fornyet fra de to forrige år. Det er vigtigt at dit blå sygesikringskort er gyldigt i hele perioden hvor du er udenlands ellers gælder det ikke. 3 Hvad dækker det blå kort.

August og som varer under 1 måned vil stadig være dækket via det gule kort. Nu får mange brug for et nyt. Mange danskere har ikke brugt det blå sygesikringskort under coronapandemien.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt retter kritik af det blå EU-sygesikringskort og de behandlingssteder der ikke accepterer kortet men kræver betaling på stedet. Du skal selv sørge for at tjekke hvornår dit kort udløber og du skal huske. Mange danskere har ikke brugt det blå sygesikringskort under coronapandemien.

Men den nedsatte rejseaktivitet i 2020 og 2021 pga. Læs grundigt igennem hvad der står om afbestilling i relation til corona før du booker rejser hotel og andre ophold. Med blåt sygesikringsbevis har du ret til lægebehandling på lige vilkår med borgere i det land du rejser i.

Det blå EU-sygesikringskort giver dig adgang til offentlig behandling på lige fod med andre borgere i EU Norge Island Liechtenstein og Schweiz. Læs også SE VIDEOEN. Se også Forvirring om.

Men den nedsatte rejseaktivitet i 2020 og 2021 pga. Rejser som påbegyndes inden 1. Ritzaus Bureau Det kan være en god idé at tjekke udløbsdatoen på det blå sygesikringsbevis hvis du til sommer skal uden for Danmarks grænser.

Kortet dækker dog ikke behandling på private hospitaler eller anden privat behandling. Samtidig mistænker Udbetaling Danmark at der er færre der har fået genansøgt i den tid hvor coronaepidemien har besværliggjort rejser. Nu får mange brug for et nyt.

Få det gratis fra din sygeforsikring inden du rejser hjemmefra. August skal man have det blå kort ogeller en privat rejseforsikring. Danmark 600000 danskere får brug for nyt blåt sygesikringskort Mange danskere har ikke brugt det blå sygesikringskort under coronapandemien.

Ordningen med det blå kort blev egentlig startet i 2004 men de første ti år kunne man stadig bruge de nationale sundhedskort i EU så der var ikke mange der bestilte dem. Dog kan gyldigheden være kortere hvis du skal bruge kortet til andet end ferie eller bor i udlandet. 2 days ago Det blå EU-sygesikringskort udløber hvert 5.

Nu får mange brug for et nyt. Kommer du til skade og skal have hjemtransport fra din ferie dækker blåt kort ikke. Tager du på Kør-Selv ferie så skal du tænke på at der kan være udgifter til testkarantæneophold afhængig af hvilke lokale regler der.

Derfor er det i år nær ved første gang at folk kan ende i en situation med et udløbet kort. Efter de fem år kan det fornyes gratis. 600000 kort forventes at udløbe i 2022 oplyser Udbetaling Danmark som har ansvar for de blå sygesikringskort.

Dog dækker kun udgifter i det offentlige sundhedvæsen. Rejser du inden for EU-landene Norge Island Liechtenstein Schweiz og Storbritannien kan du anvende dit blå EU-sygesikringskort. Så vanvittigt bliver der kørt i Aarhus Vest.


Pin Pa A


Pertti Peuri Finland Vintage Nordic Finnish Bronze Panel Link Bracelet Link Bracelets Bronze Bracelets Unusual Earrings


Pin On Monarquia Noruega


Top 5 Most Famous Sapphires Princess Diana Wedding Princess Diana Engagement Ring Charles And Diana


Bridal Style 10 Images Of Beautiful Brides From Different Cultures Folklore Fashion Fashion Traditional Outfits


Pin On Bride


Cigar Singles


Rogalandsbunad Bunadrosen As Vi Kan Bunad Moteklaer


Beltestakk From Ost Telemark Telemark Norway This Bunad Have Many Variations You Have A Lot Of Different Choices In This Buand And Almost No One H Folklore


Scandinavian Modernist Design Unhjem Norway Sterling Silver Pendant In Chain Sterling Silver Pendants Scandinavian Design Jewelry Workshop


How To Dry Hydrangeas The Garden Glove Dried Hydrangeas Hydrangea Hydrangea Colors


40 Incredible Repurposing Projects For Old Jeans That You Just Aren T Ready To Toss Sewing Baby Clothes Sewing Projects Sewing Projects For Kids


The European Decor Style We Re Loving No It S Not French Apartment Interior Living Room Designs Apartment Interior Design


Juhls Silver Gallery Norway Scandinavian Norwegian Vintage Etsy Norway Scandinavian Jewelry Silver Brooch Pin Silver Brooch


Corona4life Guided Writing Duolingo Denmark


Kan Vi Give Respekt Til De To Tegnsprogs Tolke Der Smed Vilde Handtegn Under Denne Aften Guided Writing Duolingo Memes


Letter Cake For Birthday With Roses Cake Lettering Pink Birthday Cakes Monogram Cupcakes


Pin On Gang


Pin On Trajes Tipicos 2

Related : det blå sygesikringskort og corona.